У Сумах попрощалися з військовим, який загинув під Сєвєродонецьком ще влітку 2022-го

У Сумах попрощалися з військовим, який загинув під Сєвєродонецьком ще влітку 2022-го

Українського захисника Миколу Рибця, який загинув 13 червня 2022 року поблизу Метьолкіного, провели в останню путь у Сумах.

Про це повідомляє Суспільне.

Микола Рибець родом з Донбасу, розповів його побратим. У Сумах одружився, там народилась його дитина.

В армії служив кулеметником у званні головного сержанта.

"З Колею "Художником" ми воювали з 2014 року в 30 бригаді. Пройшли всі пекла 2014 року. Під час повномасштабного наступу він повернувся в Україну. Він був за кордоном, міг не повертатися, але повернувся, долучився до нашого окремого підрозділу. Боронили Київ в районі Броварів, прийняли перший бій там, відкинули ворога від нашої столиці", - пригадав побратим.

Після цього військових перевели на схід, де саме була активна фаза боїв. Поблизу Метьолкіного Луганської області Микола загинув, коли позиції українських захисників накрили ворожі "Гради".

"Я тоді отримав поранення, а він загинув. Разом тоді було п'ятеро загиблих. Поранення отримали інші хлопці. Відбулась евакуація, але тіла не змогли забрати, потім хотіли забрати, але вже неможливо було", - поділився побратим загиблого.

Весь цей час чоловік значився безвісти зниклим. На момент загибелі Миколі Рибцю було 42 роки. Поховали чоловіка 19 грудня на Алеї Слави Баранівського кладовища в Сумах.

Нагадаємо, 6 грудня в бою поблизу Білогорівки на Луганщині загинув молодший сержант Вадим Клішо з Золотого.