На Роттердамському фестивалі покажуть фільм про життя людей на сході, який знімали під Сєвєродонецьком

На Роттердамському фестивалі покажуть фільм про життя людей на сході, який знімали під Сєвєродонецьком

У рамках 53-го Роттердамського міжнародного кінофестивалю відбудеться прем’єра українського художнього фільму «Сірі Бджоли» Дмитра Мойсеєва.

Про це, як передає Сєвєродонецька МВА, повідомляє News.blog.

Фільм «Сірі Бджоли» розповідає про тих, хто живе на війні на сході України.

«Тут, в «сірій зоні» у невеличкому селі без електроенергії залишилися жити лише двоє «ворогів дитинства». Під снарядами, що іноді пролітають над селом, з непроханими озброєними гостями, сусіди-пенсіонери ведуть свій скромний побут, іноді зустрічаючись для суперечливого, але необхідного спілкування. В кожного життя не склалось по-своєму, і обидва мають час його переосмислити. Мало зважаючи на воєнні події, вони намагаються створити своє мирне життя в небезпечній місцині, але все руйнується, коли в селі з’являється російський снайпер», – йдеться у повідомленні.

Головні ролі в фільмі виконують Віктор Жданов («Кіборги», «Спіймати Кайдаша») та Володимир Ямненко («Дике поле»).

Режисер та автор сценарію – Дмитро Мойсеєв («Такі красиві люди», «Час хризантем»), продюсерка – Іванна Дядюра («Кіборги», «Чужа молитва», «Хайтарма», «Ми є. Ми поруч»).

«Знімати сіру зону безпосередньо в сірій зоні я відмовилася категорично, але режисер з оператором однаково наблизилися до неї так, як тільки було можливо, – обрали село Вовчоярівка під Сєвєродонецьком. І там ми почали знімати проєкт «Сірі бджоли» – в середині лютого 2022 року», – розповіла продюсерка Іванна Дядюра.

У перші місяці повномасштабного вторгнення проєкт був заморожений. Відновили зйомки улітку, нові локації знайшли під Києвом.

Довідково: 53-й кінофестиваль у Роттердамі (IFFR) відбудеться у Нідерландах з 25 січня по 4 лютого 2024 року. Очолить журі конкурсу багаторічний директор Венеціанського фестивалю Марко Мюллер.

Нагадаємо, «Сєвєродонецьк онлайн» представив документальний фільм «О, дивний новий дім» про переселенців.