У росії братимуть громадян на військовий облік без особистої явки до військкомату

У росії братимуть громадян на військовий облік без особистої явки до військкомату

Російський диктатор володимир путін дозволив постановку громадян рф на військовий облік і зняття з військового обліку без особистої явки до військового комісаріату.

Про це йдеться у його переліку доручень, які опублікував сайт Кремля.

Зазначається, що нова норма стосується осіннього призову у жовтні-грудні 2024 року.

У переліку також йдеться, що путін доручив міноборони рф і мінцифри рф сформувати та спрямувати повістки в електронній формі, які громадяни отримуватимуть в особистому кабінеті у реєстрі повісток.

Крім того, путін доручив інформувати громадян про застосування щодо них тимчасових заходів, спрямованих на забезпечення явки по повістці до військового комісаріату.

Зазначимо, що за законами рф неявка без поважних причин у військомат після закінчення 20 календарних днів з дня отримання електронної повістки тягне застосування щодо такого громадянина тимчасових заходів, спрямованих на забезпечення його явки: 

  • заборона на державну реєстрацію фізичних осіб як індивідуальних підприємців;
  • заборона на постановку на облік у податковому органі фізичної особи як платник податків, який застосовує спеціальний податковий режим "Податок на професійний дохід";
  • призупинення постановки нерухомого майна на державний кадастровий облік та (або) державну реєстрацію прав;
  • обмеження права на керування транспортними засобами;
  • заборона на державну реєстрацію транспортних засобів;
  • відмова в укладанні кредитного договору, договору позики.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив, що Генштаб ЗСУ пропонує мобілізувати на війну з росією ще 450-500 тисяч українців. Він зазначив. що така мобілізація триватиме не день і не місяць, а щонайменше рік.