Житло для луганських ВПО: Лисогор назвав кількість людей, які зможуть отримати квартири

Житло для луганських ВПО: Лисогор назвав кількість людей, які зможуть отримати квартири

Луганська обласна військова адміністрація планує забезпечити переселенців тимчасовим житлом. Зараз триває облаштування шелтерів та будівництво нових будинків.

Про це під час пресконференції повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає кореспондент “Сєвєродонецьк онлайн”.

“Що стосується забезпечення житлом: продовжуємо розвивати мережу шелтерів, наприклад, у Середньому Березові Івано-Франківської області. Також розміщуються по гуртожитках Києва. У процесі введення в експлуатацію будинок у Новомосковську, який також буде шелтером для переселенців Сєвєродонецька та Дніпропетровщини”, – розповів він.

Лисогор також повідомив, що зараз заключили програму з Львівською обласною адміністрацією щодо побудови будинків на 442 квартири.

“Загалом зараз проєктом затверджено від 442 до 556 квартир для того, щоб розмістити 1 600 осіб. Більша половина з цих квартир, які є по програмі з МОМ і Львівською областю, переходить в кінці побудови саме на внутрішньо переміщених осіб з Луганщини”, – зазначив керівник ЛОВА.

При цьому Лисогор повідомив, що статус внутрішньо переміщених осіб мають 192 815 мешканців Луганської області.

“Цього року їм вже затверджено програму підтримки по 18 напрямках діяльності. Підписано відповідне розпорядження. Загалом на обсяг фінансування розраховано 1 млрд 136 млн, з яких 475 млн – кошти обласного й міських бюджетів”, – сказав очільник Луганщини.

Також, за його словами, створили Координаційний центр підтримки цивільного населення при облдержадміністрації, який опікується проблемами ВПО, ветеранів війни та членів їх родин.

Своєю чергою, сказав Лисогор, багато громад Луганщини вже створили аналогічні координаційні центри та допомагають як фінансово, так і з питань забезпечення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Рубіжанської громади можуть отримати безкоштовне житло терміном до п’яти років на Київщині.