Вирішили, як відновлюватимуть роботу органів юстиції на деокупованих територіях

 Вирішили, як відновлюватимуть  роботу органів юстиції на деокупованих територіях

Мінреінтеграції, Мінʼюст та представники громадського сектору обговорили відновлення роботи органів юстиції на деокупованих територіях.

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Йдеться, зокрема, про механізми підтвердження фактів реєстрації майнових прав, роботу пенітенціарної системи. Також люстраційні заходи як засіб подолання наслідків війни та формування резерву працівників для роботи на ДОТ.

Мінреінтеграції спільно з представниками громадського сектору, зокрема, Центром прав людини ZMINA, уже підготували перший драфт загальної Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення ДОТ. Згідно з її положеннями, основною метою державної політики має стати формування умов для реалізації та захисту прав населення.

Крім того, визначені міністерства працюють над розробленням власних концепцій.

Нині ж до цього процесу долучається і Міністерство юстиції. Їхнім першим кроком на шляху до створення власного бачення реінтеграції стане формування відповідної робочої групи.

До роботи з напрацювання Стратегії залучатимуть і представників судової гілки влади.

«Після деокупації українських територій перед нами постане завдання оперативного відновлення роботи органів юстиції. Маємо сформувати для цього дієвий і практичний план дій», – наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Нагадаємо, роботодавцям збільшили компенсацію за працевлаштування ВПО.