Держава надасть житло Героям України з Луганського прикордонного загону

Держава надасть житло Героям України з луганського прикордонного загону

Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартири луганським прикордонникам: Герою України Дмитру Кушніру та родині полеглого Героя України Віталія Кучерявого.

Про це повідомляє 3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Вручення відбулося в Маріїнському палаці в Києві. Під час заходу штаб-сержант Дмитро Кушнір подарував президентові шеврон свого підрозділу снайперів.

Дмитро Кушнір вступив до лав луганського прикордонного загону у 2014 році. На початку повномасштабного вторгнення ніс службу у Щасті. На початку березня 2022 року брав участь в обороні ділянки фронту неподалік від Кремінної.

Житло також отримала дружина та син полеглого полковника Віталія Кучерявого.

З 2020 Віталій був начальником відділу прикордонної служби «Щастя». Загинув 13 березня 2022 року в районі Старої Краснянки на Луганщині внаслідок артилерійського обстрілу. Посмертно йому присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Також він нагороджений відзнакою «За мужність» III ступеня.

Відповідно до ініціативи президента всім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким із початку повномасштабного російського вторгнення присвоєно звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, держава надасть житло.

Нагадаємо, Герой України, сєвєродончанин Олександр Коваленко отримав від президента сертифікат на житло.