Наєв попередив про гостру нестачу боєприпасів ППО для захисту України від атак рф

Наєв попередив про гостру нестачу боєприпасів ППО для захисту України від атак рф

Командувач Об'єднаних збройних сил України генерал-лейтенант ЗСУ Сергій Наєв попередив про гостру нестачу боєприпасів для захисту України від російських ракетних обстрілів.

На цей час боєприпасів для українських мобільних систем ППО "достатньо, щоб витримати наступні важкі атаки", заявив Наєв агентству AFP під час свого відвідування військових підрозділів під Києвом, повідомляє DW.

Однак він зазначив, що у середньостроковій та довгостроковій перспективі Україні "природно потрібна допомога західних країн для поповнення запасів ракет. Йдеться "насамперед про більшу кількість боєприпасів".

"Звичайно, ми хотіли б мати більше ракет для Patriot та самих систем", - додав Наєв.

На його переконання, обстрілами Києва, Харкова та інших українських міст, що частішали, російська армія хоче "по-справжньому виснажити систему ППО". З точки зору Збройних сил України, масована хвиля російських атак на Україну наприкінці грудня та на початку січня наголосила на гострій потребі збільшення західних поставок систем ППО, бойових безпілотників та ракет середньої дальності.

Нагадаємо, росія 29 грудня і 2 січня здійснила масовані обстріли українських міст: під ракетними ударами були Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Херсон, Одеса, селище Сміла на Черкащині і Конотоп на Сумщині.

Сили ППО збили 87 крилатих ракет та 27 ударних БпЛА, всього росіяни запустили по Україні 158 повітряних цілей. Найбільше жертв було у Києві - 32 загиблих та 30 постраждалих. Перше січня було оголошено Днем жалоби у столиці.

2 січня росія вперше випустила по Києву 10 ракет "Кинджал", усі їх збила протиповітряна оборона. Загалом у небі столиці ППО знищила 61 російську ракету. У Солом'янському районі постраждав багатоповерховий будинок, загинули двоє людей і близько 50 постраждали, згоріли два автосалони.

Читайте також: росія планує націлити на інфраструктуру України іранські балістичні ракети, — WSJ