ЛОВА просить Офіс Президента дозволити обласному військкомату проводити мобілізацію в інших регіонах

ЛОВА просить Офіс Президента дозволити обласному ТЦК та СП проводити мобілізацію в інших регіонах

Луганська ОВА звернулася до Офісу Президента щодо внесення змін до чинного законодавства, які дозволять ТЦК та СП Луганської області проводити мобілізацію в інших регіонах.

Про це йшлося на Раді оборони Луганської області, яка відбулась під головуванням начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, повідомляє Луганська ОВА. 

Про стан військового обліку на території Луганської області за 2023 рік та завдання на 2024 рік доповів начальник Луганського обласного територіального центра комплектування та соціальної підтримки Сергій Попсуй. Він наголосив на необхідності юридичного врегулювання процедури постановки на військовий облік та мобілізації військовозобов’язаних-ВПО з Луганської області.

«По усіх проблемних питаннях ми звернулись до Офісу Президента, зокрема, щодо внесення змін до чинного законодавства, які дозволять ТЦК та СП Луганської області проводити мобілізацію в інших регіонах», - повідомив у відповідь Артем Лисогор.

За підсумками розглянутих питань він надав низку доручень керівникам місцевих військових адміністрацій та наголосив на посиленні їхньої взаємодії з РТЦК та СП щодо здійснення спільних заходів в галузі оборонної роботи, строків та способів звіряння даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають на військовому обліку.

Нагадаємо, Міноборони радить військовозобов'язаним йти у ТЦК добровільно.