Зеленський прагне прогресу у використанні заморожених російських активів для України 

Зеленський прагне прогресу у використанні заморожених російських активів для України 

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів "швидко рухатися до створення правової бази" щодо використання заморожених російських активів на користь України.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі X.

“Заморожені російські активи за кордоном становлять приблизно 300 мільярдів доларів. Вони мають бути використані на підтримку України. Це історична можливість змусити державу-терориста заплатити за свій терор. російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою”, - вважає глава держави.

На його думку, рішення про використання заморожених російських активів для підтримки України буде цілком справедливою та законною відповіддю на агресію росії проти України.

“Це буде правильний сигнал усім потенційним агресорам у світі: напад на іншу державу не приносить дивідендів, агресор змушений зрештою платити”, - додав президент.

Він закликав партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази.

“Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу у питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство “Групи семи”, - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, країни "Групи семи" (G7) наближаються до можливої конфіскації заморожених російських активів з метою передачі їх Україні.