Отримав поранення та знов пішов воювати проти України: судитимуть бойовика з Луганщини

Отримав поранення та знов пішов воювати проти України: судитимуть бойовика з Луганщини

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно бойовика самопроголошеної «лнр» за фактами державної зради та участі у діяльності терористичної організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що житель Довжанського району Луганської області у лютому 2022 року добровільно приєднався до силового блоку терористичної організації «лнр».

Він став служити на посаді «водія відділення артилерійської розвідки». Підрозділ входить до «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова 2-го армійського корпусу народної міліції лнр».

Від початку повномасштабного вторгнення рф і дотепер обвинувачений бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони України та сприяє діям ворога.

У березні 2022 року учасник окупаційних військ країни-агресора отримав поранення неподалік Попасної. Через деякий час повернувся до ворожого війська.

Наразі його оголосили у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід вели співробітники Управління СБУ в Черкаській області. Санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, бойовика, який воював під Сєвєродонецьком та Лисичанськом, засудили до 15 років тюрми.