У Сєвєродонецьку отримання паспорта через військкомат. У Сватовому складатимуть необов’язкові іспити, - ЛОВА

У Сєвєродонецьку отримання паспорта через військкомат. У Сватовому складатимуть необов’язкові іспити, - ЛОВА

При бажанні чи необхідності отримати паспорт зразка рф в окупованому Сєвєродонецьку змушують йти до військово-облікового столу. В окупованому Сватовому школярів змушують складати необов’язкові до 2028 року російські іспити.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Зокрема, без відповідної позначки в інших інстанціях документи не приймають. Не медичний огляд чоловіків відправляють до інших населених пунктів. За інформацією ЛОВА, подорож – за власний кошт.

Також повідомляється, що на Сватівщині школярів змушують складати єдиний державний іспит. До 2028 року він не є обов’язковим і школярів з окупованої території до вишів рф мають приймати без нього.

До цього давали його на свій вибір, але попередні два літа бажаючих було небагато. Так, у 2022-му – трохи понад двохсот представників серед усіх випускників захоплених ще у 2014 році територій. Минулоріч записалася на нього трохи більша кількість осіб, але ненабагато, повідомляє ЛОВА.

Наразі, за півроку до закінчення школи, у Сватовому почали змушувати складати цей необов’язковий іспит – у чергу вже включили 97 осіб.

«Майже половину від загальної кількості бажаючих по всій так званій «лнр» півтора роки тому. Показова робота пропаганди», - зазначили у ЛОВА.

Як повідомлялось, отримати адмінпослуги в окупованому Сєвєродонецьку можливо лише через військкомат, а у Лисичанську вкотре оглядають порожні квартири на можливі дефекти.