Кемерон запевнив, що Велика Британія готова підтримувати Україну роками

Кемерон запевнив, що Велика Британія готова підтримувати Україну роками

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Сполучене Королівство готове підтримувати Україну роками, зокрема у 2024, 2025 та 2026 роках.

Про це він сказав під час дебатів у Палаті громад, повідомляє Sky News.

Кемерон нагадав, що сукупне ВВП країн коаліції союзників і партнерів України випереджає ВВП росії 25 до 1.

"Я не хочу вдаватися до цифр щодо снарядів, але складіть ВВП країн коаліції — і ми випереджаємо росію 25 до 1, тому для нас не повинно бути неможливим стати на достатню індустріальну основу", – сказав він.

Кемерон визнав, що війна Ізраілю проти ХАМАС відволікає світ від війни росії в Україні, але завдання Лондона – зробити все можливе, щоб питання України залишалося у фокусі уваги міжнародної спільноти.

"Щоб партнерство та коаліція країн, що підтримують Україну, були сильними, єдиними та цілеспрямованими, наскільки це можливо. На відміну від США та деяких інших країн, це не є предметом суперечок у британській політиці", - наголосив Кемерон.

Нагадаємо, влада Естонії має намір надавати військову підтримку Україні у розмірі 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років.

"Якщо кожна країна внесе по 0,25%, це те, що потрібно Україні для перемоги у цій війні", - зазначила прем'єрка Естонії Кая Каллас. Вона закликала партнерів по всьому світу наслідувати приклад Таллінна.