Судитимуть шістьох організаторів псевдореферендуму на Луганщині, з них двоє -"депутати"

Судитимуть шістьох організаторів псевдореферендуму на Луганщині, з них двоє -"депутати"

Прокурори органів прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно шести місцевих жителів за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Одному з них також інкримінували пропаганду в закладах освіти та впровадження стандартів освіти держави-агресора (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Серед обвинувачених – двоє «депутатів народної ради лнр» і четверо голів і членів «виборчих комісій».

Слідство встановило, що «депутати лнр» у вересні 2022 року проголосували за фейковий «закон про референдум». На його підставі окупанти організували незаконне волевиявлення на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

«За сфальсифікованими результатами переважна більшість віддала голоси за входження до складу рф на правах її суб’єкта», - йдеться у повідомленні.

Ще четверо осіб взяли участь у роботі «виборчих комісій». Одна - очолила «дільничу виборчу комісію» у Луганську, двоє - увійшли до складу «дільничої виборчої комісії» у Слов’яносербському районі на правах «голови» та «заступника».

Крім того, до фейкового «виборчого процесу» долучився й «директор державного загальноосвітнього закладу «лнр» Риб’янцівська середня школа», який організовує навчальний процес за стандартами освіти рф. Він став «членом територіальної виборчої комісії», розташованої у місцевому будинку культури.

Наразі усі обвинувачені оголошені у розшук. Спеціальне досудове вели слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, 5 років отримала організаторка “референдуму” на Луганщині, яка приїхала до Києва за соцвиплатами.