ЛОВА: Окупанти на Луганщині розвивають систему відеоконтролю над населенням

ЛОВА: Окупанти на Луганщині розвивають систему відеоконтролю над населенням

Відеокамери з розпізнаванням обличчя вже охоплюють 30 % громадських місць у самопроголошеній «лнр». За чотири дні близько 700 важкопоранених росіян вивезли з Луганщини до рф.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За даними ЛОВА, 30 % громадських місць і 20 % житлової забудови самопроголошеної «лнр» на цей час охоплює комплекс відеоспостереження загарбників. Найбільшу кількість камер встановили в Луганську та на контрольно-пропускних пунктах на кордоні із ростовською областю рф. Камери здатні розпізнавати особистість по обличчю. Кожна відеокамера підключена до централізованої системи.

“У бюджеті на поточний рік передбачене додаткове фінансування на розвиток цієї системи відеоконтролю над населенням. Ситуація, коли “під ковпаком” може опинитися кожен”, - зауважили в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що загарбники продовжують зазнавати значних втрат в особовому складі, що залучений на сході України.

“Лише з 6 по 10 січня до шпиталів у населених пунктах чернянка, валуйки та ровеньки бєлгородської області із Луганська привезли понад 300 окупантів із тяжкими травмами, до бєлгорода – майже 250, а до москви та калінінграда направлено близько 150 військовослужбовців рф, яким неможливо допомогти у прифронтових шпиталях через відсутність кваліфікованих лікарів”, - поінформували у ЛОВА.

Нагадаємо, на кордоні самопроголошеної «лнр» з рф перевірки не скасовані – на пунктах пропуску встановлять додаткове обладнання.