Туск заявив, що не дозволить представникам свого уряду будувати політику на антиукраїнській позиції

Туск заявив, що не дозволить представникам свого уряду будувати політику на антиукраїнській позиції

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив в інтерв'ю TVN24, що не дозволить будь-кому з представників польського уряду будувати політику на антиукраїнській позиції.

Про це повідомляє Ліга.net.

На думку Туска, партія "Право й Справедливість" у попередньому уряді "намагалася грати на антиукраїнських нотах" в останні місяці виборчої кампанії. 

"Я ніколи не дозволю нікому в моєму уряді будувати свою позицію на таких антиукраїнських настроях. Бо коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з росією, тут не може бути жодних сумнівів. Україна у війні з росією потребує допомоги від нас і всього світу. Тому що насправді, поки Україна воює з росією, ми у відносній безпеці", – сказав польській прем'єр.

Він додав, що у будь-якій ситуації завданням Польщі буде протистояти зневірі, коли мова йде щодо допомоги Україні. У зв'язку з цим Туск "активно працює з європейськими партнерами".

Раніше Туск звинуватив уряд Матеуша Моравецького в бездіяльності, "яку не можна вибачити", в ситуації з блокадою кордону з Україною.