Окупаційним депутатам з Луганщини повідомили про нові підозри, серед них – ексдиректор шахти Мельнікова

Окупаційним депутатам з Луганщини повідомили про нові підозри, серед них – ексдиректор шахти Мельнікова

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області на підставі нововиявлених фактів «депутатам муніципальних округів» у «лнр» повідомили про нову підозру. Їм інкримінують добровільне обрання до незаконних органів влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф мешканці Луганщини пішли на співпрацю з окупантами.

Серед підозрюваних ‒ колишній директор шахти імені Д. Ф. Мельникова, який за результатами незаконних «виборів», що проходили з 1 по 10 вересня 2023 року, став «головою муніципального утворення міський округ м. Лисичанськ лнр».

Також однією з фігуранток є завідувачка відділення «Центру надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради», яку обрали «головою постійної комісії з соціальної політики, у справах молоді, господарства ради муніципального утворення Новопсковський муніципальний округ лнр».

Керівниця об’єднання співвласників багатоквартирних будинків зі Сватівщини увійшла до складу «ради муніципального округу Білокуракинського муніципального округу першого скликання».

Усі підозрювані є депутатами від ворожої політичної партії «Єдина росія».

За даними прокуратури, вони беруть участь у засіданнях «постійних комісій», розгляді питань порядку денного та затвердженні відповідних рішень, що відносяться до компетенцій «органів влади».

Раніше фігурантам повідомляли про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання усім особам запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру у держзраді та колабораційній діяльності жителю Сватового, який після захоплення міста російськими військами почав працювати на окупаційну владу.