У Житомирі планують побудувати житло для ВПО

У Житомирі планують побудувати житло для ВПО

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендери на будівництво житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб.

Відповідна інформація опублікована на сайті міськради.

Кошти на фінансування отримані від Європейського Союзу. Програма реалізується під управлінням Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО.

У пресслужбі міськради Житомира також повідомили, що чотири багатоповерхівки на 116 квартир зведуть у провулку Червоному.

У комплексі проживатимуть понад 400 осіб з числа ВПО, які безоплатно отримають у користування одно- та двокімнатні квартири.

“Проєкт передбачає будівництво чотирьох чотириповерхових будинків, підведення необхідних інженерних мереж та благоустрій ділянки. В підвалі одного з будинків запроєктовано укриття, в якому за необхідності зможуть розміститися жителі всіх чотирьох будинків”, – сказано у повідомленні.

Також передбачили, що усі помешкання перших поверхів будуть інклюзивними. Крім того, будівництво квартир включає чистове оздоблення приміщень, а також мінімальне меблювання та облаштування побутовою технікою.

Біля будинків планують облаштувати 1,4 га території (озеленення, пішохідні зони, зони відпочинку, автомобільна парковка на 48 місць).

При цьому одна з вимог Євросоюзу – у найближчі 10 років після введення цих будинків в експлуатацію, квартири мають залишатися в комунальній власності й не можуть бути жодним чином відчужені чи приватизовані, а користуватися ними мають люди, які підпадають під категорію вразливих.

Нагадаємо, луганські ВПО можуть придбати житло за програмою пільгового іпотечного кредитування єОселя.