Про діяльність Контакт-центру Міндоходів за 2014 рік

За три місяці Контакт-центром Міндоходів надано 342 тисячі відповідей на запитання платників.

Протягом січня-березня поточного року Контакт-центром Міністерства доходів і зборів України надано близько 342 тис. відповідей на запитання суб`єктів господарювання та громадян. З них у березні - 84,7 тис. відповідей. Переважну кількість відповідей, а саме близько 336 тис., було надано телефоном. Також відповіді надавались електронною поштою та факсом – майже 6 тис. відповідей, письмово та з використанням автовідповідача – 132 відповіді.

„Найчастіше суб`єкти господарювання та громадяни зверталися з питань оподаткування податком на додану вартість, оподаткування прибутку підприємств та сплати податку на доходи фізичних осіб”, - прокоментував директор Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів Іван Романов.

Він також зазначив, що для надання заявнику максимально конкретної та повної відповіді використовується База знань. Це автоматизована база, яка містить найбільш типові питання, які виникають у платників податків та громадян, та відповіді на них. На початок квітня 2014 року База знань налічує понад 14 тис. запитань – відповідей, що постійно оновлюються та підтримуються в актуальному стані.

Нагадаємо, що скористатися Базою знань можна на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів (http://zir.minrd.gov.ua) або звернутися до Контакт – центру за телефоном 0 – 800 – 501007.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку О. В. Ломонос