Представники Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні умисно перешкоджали аудиту, – ЛОВА

Представники Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні умисно перешкоджали  аудиту, – ЛОВА

За результатами проведених позапланових внутрішніх аудитів виявили 45 порушень та недоліків на загальну суму понад 9,5 млн грн у комунальних підприємств Луганщини. Серед них - Сєвєродонецька багатопрофільна лікарня.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За дорученням начальника Луганської ОВА Артема Лисогора, управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації перевірило комунальні підприємства, діяльність яких викликала найбільше критики у громадськості.

Зокрема, провели аудит законності та обґрунтованості здійснення нарахувань заробітної плати працівникам та використання коштів бюджетної підтримки, наданої КП «Попаснянський районний водоканал». А також - дотримання законодавства КНП «Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги» у 2023 році. До того ж, перевірили КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня». Всі підприємства перевірили за період з 1 січня 2022-го по завершений звітний період 2023 року.

Зокрема, 27 порушень та недоліків зафіксували у діяльності Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні. У аудиторському звіті наголосили, що відповідальні особи лікарні умисно перешкоджали проведенню перевірки. Крім договорів закупівель, інші документи на вимоги аудиторської групи надані не були.

Нагадаємо, керівник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у жовтні 2023 року зобов’язав Управління внутрішнього аудиту ОВА перевірити діяльність КНП “Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня”.