У Раді пропонують збільшити податки для тих, хто заробляє понад 20 тис. грн

У Раді пропонують збільшити податки для тих, хто заробляє понад 20 тис. грн

Голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа (фракція "Слуга народу") пропонує збільшити податки для тих українців, які мають зарплату у понад 20 тис. грн.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що найбільше наповнюють бюджет два податки: ПДВ і ПДФО, який містить у собі військовий збір.

"Я займаю жорстку позицію щодо того, що потрібно вводити прогресивні ставки (оподаткування): якщо ви заробляєте найменше в цій країні, ви не повинні платити більше. Але якщо ви заробляєте від 20 тис. грн, наприклад, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. І ви, і я, адже у депутатів трошки вища зарплата за 20 тис. грн, тож ми могли б платити і 5%. І це б допомогло утримувати наше військо", - сказала Підласна.

Вона додала, що в Україні необхідно подумати про податок на розкіш, на автомобілі і дорогу техніку.

"Ніхто не говорить, що потрібно оподатковувати телефон за 5 тис. грн. Але якщо це новий Iphone, який коштує 60-70 тис. грн, то він може оподатковуватися додатковим митом", - вважає вона.

Зазначимо, у 2020 році Підласа прийшла у Верховну Раду із сумкою Dolce & Gabbana "Sicily", яка коштує близько 1375 євро (трохи менш як 40 тисяч гривень).

Нагадаємо, Понад 10 мільйонів пенсіонерів зафіксовано в Україні на початок 2024 року за даними Пенсійного фонду України. 51% з них отримують пенсії менш як 4000 грн.

Читайте також: Зеленський про тих, хто не воює: "Якщо ви сплачуєте податки, то ви так само бороните державу"