Зеленський доручив політичним і військовим радникам готувати візит Макрона у Київ

Зеленський доручив політичним і військовим радникам готувати візит Макрона у Київ

Президент Володимир Зеленський доручив політичним і військовим радникам розпочати підготовку майбутнього візиту президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це Зеленський говорив телефоном з Макроном.

Він подякував за запуск ініціативи "Артилерійська коаліція" та за оголошене в її межах зобов’язання Франції виготовити для України десятки передових артилерійських систем CAESAR у 2024 році та боєприпаси до них.

"Докладно обговорили ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема пріоритетні для включення в наступний військовий пакет допомоги від Франції. Важливо й надалі посилювати українську систему ППО", - додав Зеленський.

Також він розповів Макрону про початок підготовки Глобального саміту миру.

"Важливо залучити якнайширше коло країн до участі в ньому. Доручили політичним і військовим радникам розпочати підготовку майбутнього візиту французького президента до України та прискорити переговори щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії в межах Вільнюської декларації G7", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон анонсував надання Україні ще 40 далекобійних ракет SCALP та іншої військової допомоги. Також Макрон заявив, що у лютому збирається приїхати у Київ.

Крім того, Франція до кінця 2024 року постачатиме в Україну 3 тисячі снарядів і 50 авіабомб A2SM (AASM Hammer) на місяць.