Військові на сході Україні поскаржилися на якість харчування: що показала перевірка (ФОТО)

Військові на сході Україні поскаржилися на якість харчування: що показала перевірка (ФОТО)

Військові на сході України поскаржилися на якість харчування, під час перевірки виявилося, що продукти поставили невчасно, а їхня якість дійсно не відповідає нормам.

Як повідомляє Міноборони, позапланова перевірка проводилася на складах військових частин.

Зазначається, що зараз працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів. Фото цих бананів відомство розмістило як приклад неякісних продуктів, які були на складах.

"Це питання на жорсткому контролі. Компанія перемогла у 10 лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням", – повідомив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Він зазначив, що вдповідно до умов договору Міністерство оборони може у такому випадку замінити постачальника.

"Тобто частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору та перепідпорядкуємо до компаній-переможців у прилеглих областях", – підсумував Половенко.

За всіма зафіксованими порушеннями складуть відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно поставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні продукти харчування компанія також має відшкодувати кошти.  

Нагадаємо, у листопаді Міноборони звинуватило одну з компаній у зриві закупівель продуктів харчування для ЗСУ, вона подала до суду та заблокувала процес визначення переможця у тендері.