ЗМІ: У Білому домі пояснили Конгресу, що без допомоги США росія може перемогти Україну за кілька місяців

ЗМІ: У Білому домі пояснили Конгресу, що без допомоги США росія може перемогти Україну за кілька місяців

Представники Білого дому повідомили лідерам Конгресу, що без допомоги США існує ризик перемоги росії у війні проти України найближчим часом.

Про це повідомляє американський канал NBC News з посиланням на власні джерела, пише Ліга.

За словами співрозмовників журналістів, законодавцям пояснили, що якщо Сенат та Палата представників не схвалять продовження допомоги Україні, то рф може виграти війну протягом кількох тижнів чи місяців.

Зазначається, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван та директор національної розвідки Авріл Хейнс заявили, що найближчими тижнями в України закінчаться "певні можливості" протиповітряної оборони та артилерії.

Нагадаємо, у грудні 2023 року республіканці у Сенаті США заблокували процедурне голосування за розгляд законопроєкту про допомогу Україні.

Пізніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США не мають достатнього фінансування, щоб надавати Україні нову військову допомогу. Потрібно, щоб Конгрес ухвалив додатковий пакет.

Днями лідер республіканців у Сенаті (верхня палата Конгресу) Мітч Макконнелл заявив, що наступного тижня Сенат розгляне двопартійну угоду щодо фінансування України та безпеки кордону США.