Координаторка ООН: "Вранці я пила каву вдома у Києві, коли будинок здригнувся через удари рф"

Координаторка ООН: "Вранці я пила каву вдома у Києві, коли будинок здригнувся через удари рф"

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун повідомила, як вранці пила каву вдома у Києві, її будинок здригнувся через хвилю російських ударів.

Про це йдеться у її заяві на сайті ООН.

"Сьогодні вранці, коли я пила каву вдома в Києві, мої сусіди збиралися на роботу, а діти готувалися до школи, наш будинок здригнувся через хвилю ударів по українській столиці. Унаслідок ударів було пошкоджено житлові будинки поблизу офісу Організації Об'єднаних Націй у Києві. Було пошкоджено домівки, і мирні люди, які, як я тільки що згадувала, попри війну просто намагалися жити звичайним життям, опинилися в лікарнях", - розповіла Браун.

Вона додала, що співробітники ООН у Харкові говорять, що рятувальники намагаються знайти людей під завалами пошкодженого житлового будинку.

"Ця хвиля атак також призвела до втрат та руйнувань у Дніпропетровській області. Ці удари є ще одним гірким нагадуванням про руйнування, страждання, горе і травми, які вторгнення Російської Федерації завдає мільйонам людей в Україні. Жорстокі та невибіркові удари по мирних мешканцях мають припинитися", - заявила вона.

Нагадаємо, вранці, 23 січня, росія здійснила черговий масований обстріл України зі стратегічних бомбардувальників, внаслідок чого є загиблі і поранені у Києві, у Харкові та у Павлограді.

У Харкові повідомляють про п'ятьох загиблих і 51 травмованого, у Києві загинула одна людина, ще 21 постраждала. Одна постраждала жінка перебуває у стані клінічної смерті, лікарі боряться за її життя.

У Павлограді повідомляють про одну загиблу людину і одного пораненого.