ЗСУ не вистачає боєприпасв під Бахмутом, співвідношення "10 до 1" на користь рф, — CNN

ЗСУ не вистачає боєприпасв під Бахмутом, співвідношення "10 до 1" на користь рф, — CNN

ЗСУ не вистачає боєприпасів під Бахмутом, зокрема, на артилерійській позиції за 90 хвилин на північ від Авдіївки відсік боєприпасів гаубиці Paladin, поставленої США, був просто порожній. В екіпажу взагалі не було снарядів для стрільби.

Про це повідомляє CNN, кореспонденти якого відвідали ці позиції ЗСУ.

У статті йдеться, що пізніше того дня було доставлено чотири снаряди, але нічого такого, що могло б сильно зашкодити росіянам: це були лише димові снаряди.

"Кожен снаряд, який підходить для Paladin, який ми використовуємо, — сказав CNN командир гармати "Скиба", — це краще, ніж без снарядів".

"10 до 1" – це різниця між постачаннями російської та української артилерії, додав командир артилерії 93-ї механізованої бригади України.

"Вони використовують старі радянські системи, - сказав Корсар, - але радянські системи все ще можуть вбивати".

Відсутність вогневої потужності України порівняно з противником – поширена тема на передовій, пише видання. Командир розташованого неподалік підрозділу безпілотної розвідки "Терен" прямо заявив, що в України недостатньо озброєння та техніки, щоб перемогти росію.

За його словами, українці змушені бути кращими пілотами та винахідливішими з обмеженими ресурсами.

"На початку війни їхня перевага в безпілотниках була в 10 разів більшою, ніж наша", - сказав він. "На даний момент я вважаю, що ми гідний суперник у форматі дронів. Ми покриваємо небо цілодобово".

Спостерігаючи за полюванням на російських військ з командного пункту підрозділу, CNN побачив кілька безпілотників його підрозділу, які кружляли над однією російською ополонкою.

"Потужні камери на одному безпілотнику зафіксували, як двоє російських солдатів відчайдушно націлюються на дрон-самогубець, дим від їхніх гвинтівок і сигарет вилітає в холодне повітря. Український безпілотник пікірує у вузький бліндаж позаду них і вибухає", - йдеться у статті.

CNN пише, що не знає про долю цих солдат рф, але українські пілоти безпілотників у цьому районі повідомили, що вони навряд чи вижили.

"Моральний дух серед військових, з якими спілкувався CNN, був високий. Солдати, втомлені, хоча рідко незадоволені, визнали, що підкріплення стане бажаним збільшенням їхньої ротації поза лінією фронту. Поки що це залишається віддаленою надією, бо в Авдіївці боротьба точиться.", - пише видання.

"Ми робимо все можливе і неможливе, щоб утримати цю лінію», - сказав CNN офіцер спецпідрозділу Омега "Сейер".

"Я не знаю, що буде далі", - сказав він. - Але Авдіївка тримається. Ми на своїй землі. Нам нема чого втрачати".

Нагадаємо, старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики (CEPA) Ніко Ланге заявив, що те, що Україні невистачає боєприпасів на фронті, це результат помилок країн ЄС, які недооцінили росію і її спроможності.