Німеччина та Латвія очолять коаліції з бронетехніки та безпілотників для України

Німеччина та Латвія очолять коаліції з бронетехніки та безпілотників для України

Німеччина та Латвія спільно очолять нещодавно сформовані коаліції з бронетехніки та безпілотників.  

У Пентагоні оголосили, що контактна група з питань оборони України під керівництвом США здійснює ці дві нові ініціативи, спрямовані на посилення можливостей України в галузі бронетехніки та безпілотників.

"Ці важливі коаліції спиратимуться на масштабну роботу, яку ми вже проводили в контактній групі», — сказала помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селесте Валландер. "Вони підтримуватимуть та поглиблюватимуть безпекову допомогу в наступні роки, тісно співпрацюючи з Україною, щоб створити грізну бойову силу, яка зможе захистити від майбутніх загроз з боку Москви та стримати їх".

Зазначається, що оголошені коаліції бронетехніки та безпілотників доповнюють раніше створені коаліції можливостей, зосереджені на військово-повітряних силах, артилерії, морській безпеці, наземній протиповітряній обороні, розмінуванні та можливостях інформаційних технологій.

"США та Франція об’єднують зусилля, спрямовані на зміцнення артилерійського потенціалу України. США також очолюють коаліцію засобів протиповітряної оборони разом із Данією та Францією та є активним учасником коаліції засобів протиповітряної оборони, яку очолюють Німеччина та Франція", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, CNN пише, що ЗСУ не вистачає боєприпасів під Бахмутом. Зокрема, на артилерійській позиції за 90 хвилин на північ від Авдіївки відсік боєприпасів гаубиці Paladin, поставленої США, був просто порожній, в екіпажу взагалі не було снарядів для стрільби.

Додатковий бюджетний запит адміністрації Джо Байдена щодо ще $61 млрд для України, включаючи бюджетну підтримку та $30 млрд для Міністерства оборони США на постачання Україні зброї та іншої підтримки, застряг у Конгресі. Його не можуть ухвалити протягом кількох місяців через республіканців, які вимагають об'єднати це питання іх захистом американського кордону.