Шмигаль зустрівся з прем'єром Словаччини Фіцо, який відмовився надсилати зброю в Україну

Шмигаль зустрівся з прем'єром Словаччини Фіцо, який відмовився надсилати зброю в Україну

В Ужгороді прем'єр Денис Шмигаль зустрівся із прем'єром Словаччини Робертом Фіцо, який напередодні стверджував, що у Києві "нормальне життя", але їхати туди відмовився.

Шмигаль повідомив, що на порядку денному зустрічі — двосторонні відносини та підтримка європейських ініціатив.

"Розраховуємо на конструктивний та практичний діалог. Попри розбіжності, ми маємо намір сформувати з Урядом Словаччини політику "нового прагматизму", яка принесе користь обом державам. Впевнений, що сьогоднішня зустріч із Прем’єром Робертом Фіцо відкриє нову сторінку в наших відносинах", - сподівається Шмигаль.

Нагадаємо, 23 січня Фіцо, напередодні його першої зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем, відповідаючи на запитання журналіста, чи було б йому доречніше поїхати до Києва, щоб краще зрозуміти війну росії проти України, відповів, що "у Києві немає війни".

"Ви серйозно думаєте, що в Києві війна? Ви жартуєте, будь ласка, я сподіваюсь, що ви несерйозні. Поїдьте туди і побачите, що в місті нормальне життя, абсолютно нормальне життя", – сказав Фіцо.

Зазначимо, що 23 січня рф обстріляла Київ ракетами, що спричинило смерть однієї людини, 21 киянина поранило. Обстріл спричинив руйнування стадіону, квартир у багатоповерхівках і займання автомобілів.

Раніше Фіцо заявляв, що Словаччина більше не постачатиме Україні зброю, і що він виступає за переговори між рф і Україною.