Український штаб з питань поводження з військовополоненими відреагував на падіння літака Іл-76

Український штаб з питань поводження з військовополоненими відреагував на падіння літака Іл-67

Український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими випустив заяву, реагуючи на інформацію про падіння літака Іл-76 і про загибель 65 українських полонених.

Координаційний штаб заявив, що разом з іншими профільними структурами "збирає та аналізує всю необхідну інформацію".

"До оприлюднення офіційних заяв або коментарів уповноваженими особами або органами закликаємо ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації", - йдеться у заяві.

Штаб наголосив, що "ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства".

"Просимо відповідально ставитися до поширення чутливої інформації та користуватися лише офіційними джерелами", - йдеться у заяві. 

Нагадаємо, у Бєлгородській області впав і розбився військово-транспортний Іл-76. Міноборони рф стверджує, що на борту були 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, які перевозилися в Бєлгородську область для обміну, 6 членів екіпажу літака і 3 супроводжуючих. Повідомляється, що усі вони загинули.

Низка українських видань: УП, "РБК-Україна", ZN.ua написали, що збиття цього літака це "робота ЗСУ", але після інформації про те, що там могли бути українські полонені, новини на сайтах видань були відредаговані.

Міноборони України одразу не змогло підтвердити, що літак уразили українські Сили оборони, оскільки "ще з’ясовують інформацію".