Аналітик Bild назвав "мотлохом" списані гелікоптери, які Німеччина хоче передати Україні

Аналітик Bild назвав "мотлохом" списані гелікоптери, які Німеччина хоче передати Україні

Військовий аналітик BILD Юліан Репке назвав гелікоптери Sea King Mk41, які Німеччина збирається передати Україні, "мотлохом" та "загрозою для українських солдатів".

BILD пише, що Репке, який сам пілотує невеликі літаки як льотчик-аматор, нагадує, що машинам Sea King Mk41 вже 50 років, вони виводяться з експлуатації з 2020 року.

"Ще в 2014 році на одну годину польоту цих гелікоптерів потрібно було витратити 120 годин попереднього технічного обслуговування. Ми передаємо Україні мотлох, — пише Репке. — У країні, що воює, з невеликою кількістю пілотів і несприятливими погодними умовами це і зовсім загроза життю українських солдатів".

Довідка від порталу "Мілітарний": Німецькі Sea King Mk41 були побудовані у Великій Британії компанією Westland Helicopters. Військово-морські сили Німеччини замовляли у Westland Helicopters 22 гелікоптери Sea King Mk.41. Всі вони поставлялися до 1974 року. Німецькі Sea King були модернізовані у 1986-1988 роках, отримавши здатність нести протикорабельні ракети Sea Skua.
Зараз Sea King Mk41 у Німеччині виконують різноманітні завдання, включаючи пошуково-рятувальні роботи, транспортування, надання допомоги при стихійних лихах, тактичне наземно-морське транспортування, евакуацію, спостереження, розвідку та морську підтримку. Гелікоптери планується замінити на NH-90.

Нагадаємо, 23 січня міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина передасть Києву шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 з необхідними комплектуючими, а також навчить українських пілотів керувати ними.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні контактної групи у форматі "Рамштайн". "Sea King — перевірений та надійний гелікоптер, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до перевезення солдатів. Це перше постачання такого роду з Німеччини", - сказав Пісторіус.

Крім того, Німеччина та Латвія спільно очолять нещодавно сформовані коаліції з бронетехніки та безпілотників.