Генштаб ЗСУ заявив про заходи зі знищення засобів доставки ракет на Бєлгородському напрямку

Генштаб ЗСУ заявив про заходи зі знищення засобів доставки ракет на Бєлгородському напрямку

Збройні Сили України не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків російських ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації.

Про це йдеться у заяві Генштабу ЗСУ.

У ній також йдеться, що "зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана зі зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода".

"З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку", - підкреслюється у заяві. 

Зазначимо, що Генштаб ЗСУ не згадує сьогоднішнє падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області і прямо не коментує цю подію.

Нагадаємо, у Бєлгородській області впав і розбився військово-транспортний Іл-76. Міноборони рф стверджує, що на борту були 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, які перевозилися в Бєлгородську область для обміну, 6 членів екіпажу літака і 3 супроводжуючих. Повідомляється, що усі вони загинули. рф звинуватила в авіатрощі ЗСУ.

Український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликав дочекатися офіційної інформації.

В Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили, що на сьогодні готувався обмін полоненими між росією та Україною.