В росії палає нафтопереробний завод у Туапсе: низка ЗМІ пише, що це атака українських дронів

В росії палає нафтопереробний завод у Туапсе: низка ЗМІ пише, що це атака українських дронів

В росії у Краснодарському краї спалахнув нафтопереробний завод у місті Туапсе у ніч проти 25 січня. Низка українських ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомила, що це спецоперація СБУ.

Зокрема про український слід пишуть LIGA.net, УНІАН, РБК-Україна й інші.

Джерело у силових структурах повідомило, що нафтопереробний завод атакували українські безпілотники. Після двох потужних вибухів там почалася масштабна пожежа, було пошкоджено установку первинної обробки нафтопродуктів — це вакуумна та атмосферні колони.

Зазначається, що такі об'єкти мають значення як для економіки росії, але й забезпечують паливом окупаційні війська.

Нагадаємо, ЗМІ з посиланням на джерела у спецслужбах повідомили, що українські безпілотники у ніч на 18 січня атакували нафтобазу в Усть-Лузі Ленінградській області росії. Ця інформація підтвердилася. 

Згодом стало відомо, що російська енергетична компанія "Новатек" ймовірно, лише протягом кількох тижнів або місяців відновить роботу на своєму переробному комплексі в Усть-Лузі Ленінградської області та на терміналі в Балтійському морі після атаки безпілотника, яка порушила потік нафти до Азії.

Російська армія стягнула до Санкт-Петербургу ЗРК С-300 після вдалої атаки українських безпілотників на "Петербурзький нафтовий термінал".