У "Слузі народу" пропонують Зеленському розсекретити втрати ЗСУ і відправити нардепів в "учебку"

У "Слузі народу" пропонують Зеленському розсекретити втрати ЗСУ і відправити нардепів в "учебку"

Керівник фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія вважає, що військовозобов'язаних лякають втрати України на фронті, які засекречені, і те, що їх - цивільних, відправлять у бій непідготовленими.

Для того, щоб у цивільних було менше страху перед армією Арахамія пропонує в "учебку" відправляти усіх держслужбовців і, особливо, нардепів, а також розсекретити втрати ЗСУ, повідомляє Lb.ua.

Він додав, що втрати "не такі великі". Арахамія також повідомив, що пропонував президенту Володимиру Зеленському розсекретити дані про втрати України на війні. Зеленський ще не ухвалив рішення щодо цього.

"Коли ви ідете на вулиці і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше ніж 100 000. А наші втрати набагато менші", – запевнив він. Арахамія вважає, що усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже, що втрати "не такі великі, як вони самі собі уявляють".  

Також він переконаний, що в багатьох людей викривлено сприйняття служби в армії, і вони вважають, що їх без навчання відправлять вмирати на фронт. Він визнав, що такі випадку справді траплялися, і зараз люди кажуть, що не хочуть бути в отакій армії.

"Ми зараз працюємо з міністерством оборони, щоб була кампанія нормальна. Я вважаю, що всі держслужбовці мають йти в «учебку», жити, не якісь там VIP-групи, і депутати теж. Я точно. Я насправді ідеолог цього. Ми маємо там навчатись кожен у різних групах зі звичайними людьми. Маємо з ними їсти, спілкуватись, тоді всі побачать, що це не так страшно. Щобільше, я не заздрю командиру "учебки", де буде багато депутатів і там будуть погано навчати. Ви ж розумієте, що просто вони зітруть його, будуть міняти кадрові зміни, доки не налагодять якийсь рівень навчання. Всі учебки по країні треба зайняти. Я вважаю, що це треба. Міністри теж мають, заступники міністрів, керівники департаментів. Хоча б part-time, но навчатися", – сказав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді готують законопроєкт, який може істотно змінити підхід до бронювання військовозобовʼязаних. Депутати пропонують, щоб підприємство платило щомісячний платіж у 20 тис. грн за кожного заброньованого, і цей платіж гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.