Падіння Іл-76: у списку росіян справді імена військових, яких планували обміняти 24 січня, - Коордштаб

Падіння Іл-76: у списку росіян справді імена військових, яких планували обміняти 24 січня, - Коордштаб

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими підтвердив, що 65 українських оборонців зі списку, який раніше публікували на російських пропагандистських ресурсах після падіння Іл-76, дійсно планували повернути в Україну у межах запланованого обміну 24 січня.

Про це йшлося під час зустрічі з рідними та близькими українських військовополонених, повідомили у Коордштабі.

Водночас зазначається, що опитані родичі військовослужбовців зі списку, ознайомившись з відеоматеріалами російських пропагандистів нібито з місця авіатрощі, наразі не знайшли особливих ознак на оприлюднених фрагментах тіл, які б вказували на їхніх рідних.

Голова Коордштабу, начальник ГУР МОУ Кирило Буданов підкреслив, що наразі відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто міг насправді перебувати на борту згаданого літака.

«Ми збираємо та ретельно аналізуємо всю наявну інформацію з цього приводу з дуже багатьох джерел. Наразі відсутні відомості, які б вказували на те, що в тому літаку могла перебувати така кількість людей. Водночас версія російської пропаганди про те, що вказаний Іл-76М міг перевозити 65 українських військовополонених на обмін досі викликає багато запитань», - зазначив він.

У Координаційному штабі підкреслили, що родини військовополонених проінформують про долю їхніх рідних, щойно уповноважені органи володітимуть чіткою та достовірною інформацією з цього приводу.

Нагадаємо, під Бєлгородом розбився військовий літак Іл-76: в рф кажуть, загинули 65 українських полонених.