Викрили киянку, яка за гроші обіцяла допомогти переселенці з Луганщини отримати соціальне житло

Викрили киянку, яка за гроші обіцяла допомогти переселенці з Луганщини отримати соціальне житло

Жителька Києва за шість тисяч доларів США обіцяла вплинути на рішення посадових осіб КМДА для отримання луганчанкою тимчасового житла згідно з соціальною цільовою програмою.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Олена Яремчук, до порушниці за допомогою звернулась переселенка, яка через збройну агресію росії була змушена покинути власну оселю в Луганській області.

«Киянка пообіцяла вплинути на службовців міської адміністрації, щоб жінка надалі гарантовано отримала тимчасове житло за соціальною цільовою програмою. Свою послугу вона оцінила у шість тисяч доларів. Ми затримали фігурантку у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі їй частини коштів у сумі трьох тисяч доларів», - поінформувала правоохоронниця.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 тис. грн. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Злочин викрили за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури та за оперативного супроводження співробітників ДЗНД СБ України.

Нагадаємо, під житло для ВПО з Луганщини хочуть переоблаштувати гімназію на Дніпропетровщині.