НАТО проводить найбільші навчання за останні десятиліття

НАТО проводить найбільші навчання за останні десятиліття

Найбільші навчання НАТО за останні десятиліття Steadfast Defender 24 розпочалися в середу, 24 січня 2024 року, коли десантний корабель USS Gunston Hall (LSD 44) вийшов з Норфолка, Вірджинія, Сполучені Штати та, беручи участь у серії операцій, здійснить перехід через Атлантику.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Відправлення USS Gunston Hall знаменує собою перше тактичне пересування Steadfast Defender 24. Канадський корабель HM Charlottetown відправиться з Галіфакса, Нова Шотландія, Канада, до Європи пізніше цього місяця.

«Альянс продемонструє свою здатність зміцнити євроатлантичний простір через трансатлантичне переміщення сил із Північної Америки», — сказав Верховний головнокомандувач Об'єднаних Збройних Сил НАТО в Європі та Командувач Європейського командування Збройних Сил США генерал Крістофер Г. Каволі.

Steadfast Defender 24 проходитиме в кількох місцях, а відповідні навчання триватимуть до 31 травня 2024 року. Це будуть перші великомасштабні навчання НАТО, в яких будуть втілені в дію нові оборонні плани.

«Steadfast Defender 2024 продемонструє нашу здатність швидко розгортати сили з Північної Америки та інших частин Альянсу для зміцнення оборони Європи. Це покаже, що ми можемо проводити та підтримувати складні багатодоменні операції протягом кількох місяців, на тисячі кілометрів, від Крайньої Півночі до Центральної та Східної Європи та за будь-яких умов. Це буде чіткою демонстрацією нашої трансатлантичної єдності та сили та нашої рішучості продовжувати робити все необхідне для захисту один одного, наших цінностей і заснованого на правилах міжнародного порядку», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині прогнозують, що війна НАТО з росією розпочнеться у найближчі 5 років.