У Німеччині прогнозують, що війна НАТО з росією розпочнеться у найближчі 5 років

У Німеччині прогнозують, що війна НАТО з росією розпочнеться у найближчі 5 років

Війна між країнами НАТО та росією може розпочатися у найближчі п'ять-вісім років.

Про це газеті Tagesspiegel заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, посилаючись на думку експертів, цитує Liga.net.

"Ми чуємо погрози з Кремля майже щодня, останнім часом знову на адресу наших друзів у країнах Балтії. Тому ми маємо враховувати, що одного разу росія може напасти навіть на країну НАТО", – сказав глава Міноборони, додавши, що наразі не вважає імовірним напад росії.

Пісторіус заявив, що схильний довіряти експертам, які кажуть, що, можливо, війна між НАТО та рф може розгорнутися у найближчі п'ять-вісім років.

Міністр додав, що своєю заявою хоче "розбудити суспільство" та закликати Збройні сили Німеччини бути готовими до такого сценарію.

Нагадаємо, 18 січня помічник генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Борис Руге закликав державних та приватних осіб на Заході підготуватися до епохи, коли будь-коли може статися що завгодно, включно з війною.

Швецький міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін закликав усіх допомогти розбудувати повну оборону Швеції і заявив, що у країні може бути війна, закликавши шведів готуватися.