Результат війни в Україні визначить долю світу, — адмірал НАТО

Результат війни в Україні визначить долю світу, — адмірал НАТО

Голова Військового комітету НАТО голландський адмірал Роб Бауер закликав державних та приватних осіб на Заході підготуватися до епохи, коли будь-коли може статися що завгодно, включно з війною.

Бауер вважає, що результат війни в Україні визначить долю світу, повідомляє Reuters.

"Нам потрібна військова трансформація НАТО", — заявив він у Брюсселі і зазначив, що в минулому уряди та компанії НАТО "жили в епоху, коли все було в достатку, передбачувано, контрольовано та зосереджено на ефективності.

"З моменту вторгнення росії в Україну в 2022 році вони повинні налаштувати своє мислення на епоху, в якій все може статися в будь-який час, епоху, в якій ми повинні очікувати несподіваного, епоху, в якій нам потрібно зосередитися на ефективності, щоб бути повністю ефективним", - сказав він.

Зауваження адмірала прозвучали в той час, коли військова допомога або припинена, або обмежена політичними суперечками в Сполучених Штатах і Європейському Союзі.

Бауер пообіцяв продовження допомоги Україні з боку НАТО.
"Україна матиме нашу підтримку кожного наступного дня, тому що результат цієї війни визначатиме долю світу", - сказав він.

Нагадаємо, президент Анджей Дуда вважає, що Україна має отримати запрошення у НАТО ще до закінчення війни. Він запевнив президента України Володимира Зеленського, що Польща й надалі підтримуватиме Україну.

У листопаді Україна отримала рекомендації щодо проведення первинних реформ для вступу в НАТО. У заяві міністрів МЗС країн НАТО йдеться, що вони "розробляють дорожню карту переходу України до повної оперативної сумісності з НАТО".