Переговори рф та України можливі у 2024 році, — екс-главком НАТО

Переговори рф та України можливі у 2024 році, — екс-главком НАТО

Як росія, так і Україна виснажені веденням війни, тому є ймовірність, що вони почнуть мирні переговори наприкінці поточного року, після виборів у США.

Про це заявив колишній головнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс, повідомляє DW.

Він додав, що і росія, і Україна мають труднощі і отримують допомогу від третіх сторін, але "ймовірно, відкладатимуть переговори".

На думку Ставрідіса, війна між рф та Україною може закінчитися, "як корейська війна, що означає, що росія контролюватиме певну частину України, Крим, сухопутний міст у росію".

"З іншого боку, я припускаю, що Україна вступить до НАТО, - продовжив Ставрідіс. - Я думаю, що контури цієї угоди, ймовірно, стануть яснішими в міру того, як розвиватиметься цей рік".

У грудні 2023 року Ставрідіс закликав до збільшення допомоги Україні та назвав справу, за яку вона бореться, "справедливою".

Нагадаємо, у грудні російський диктатор володимир путін заявив, що мир в Україні наступить, коли його окупаційна армія виконає всі завдання "сво" - так в рф називають розв'язану війну.

Після цієї заяви путіна New York Times опублікував статтю про те, що в кулуарній дипломатії він сигналізує про готовність укласти мирну угоду.

Журналісти також повідомляють, що десятки інтерв’ю з росіянами, які давно знають путіна, і з міжнародними офіційними особами, які добре розуміються на внутрішній роботі кремля, показують, що він маневрує, щоб зменшити ризики та зберегти свої можливості відкритими у війні, яка триває довше, ніж він очікував.