Крівник МЗС Угорщини, стоячи на могилах воїнів ЗСУ, висловився про війну в Україні

Крівник МЗС Угорщини, стоячи на могилах воїнів ЗСУ, висловився про війну в Україні

В Ужгороді голова Офісу президента Андрій Єрмак, керівник МЗС Дмитро Кулеба зустрілися із міністром МЗС Угорщини Петером Сійярто. Разом вони вшанували пам'ять полеглих захисників України на Голгофському кладовищі.

Сійярто сказав, що виступає за мир між рф і Україною.

"Все більше і більше загиблих на полі бою, ми не повинні допустити, щоб більше загинуло! Війна має закінчитися, людські життя можна врятувати лише миром", - заявив він.

Напередодні Сійярто заявив, що в Ужгороді на нього чекає довгий день: "Треба зробити все, щоб угорська громада на Прикарпатті повернула свої колишні права".

Єрмак, повідомляючи про зустріч і переговори з угорським керівником МЗС написав, що мета - "налагодити відносини". "Потрібен відвертий та конструктивний діалог. Ми готові", - додав він.

Нагадаємо, 28 січня лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив, що Угорщина претендує на Закарпаття у разі втрати Україною державності.

15 грудня прем'єр Угорщини Віктор Орбан заблокував виділення Україні 50 млрд євро на чотири роки.

Пізніше Орбан заявив, що прийняв запрошення президента України Володимира Зеленського провести двосторонню зустріч у майбутньому, але не знає, про що з ним говорити.