МОМ продовжує допомагати Сєвєродонецькій громаді з житлом для ВПО, – Стрюк

МОМ продовжує допомагати Сєвєродонецькій громаді з житлом для ВПО, – Стрюк

Завдяки Міжнародній організації з міграції відбувається реалізація проєктів забезпечення житлом переселенців з Сєвєродонецька у Новомосковську та Дніпрі.

Про це повідомив начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк на заході в Австрії, передає пресслужба Сєвєродонецької МВА.

Захід під назвою «Система доступного орендного житла в Україні», організований Міжнародною організацією з міграції та Європейським інвестиційним банком, відбувся у Відні 23-26 січня.

Олександр Стрюк доповідав щодо інституційної спроможності громад в умовах евакуації та після деокупації.

У своїй промові, розповідаючи про Сєвєродонецьку громаду, він зауважив:

«На сьогодні нам вдалося зберегти майже всі інституції органу місцевого самоврядування, зберегти 40% кадрового потенціалу. Сєвєродонецька міська військова адміністрація забезпечила функціонування всіх структурних підрозділів, комунальних підприємств, медичних і соціальних установ, освітніх і культурних закладів. І, фактично, є одною єдиною командою, яка працює на те, щоб підтримувати громаду, зберігати її та готуватись до деокупації».

Він також додав: «Так, всі наші громадяни, які є сьогодні ВПО, потребують житла. Завдяки добрій волі МОМ нам вдалося зберегти той житловий проєкт, що розпочався ще у Сєвєродонецьку. Проєкт Доступного житла завдяки Львівщині перенесено на іншу локацію: на території Дрогобицької та Кам’янко-Бузької громад. Також відбувається реалізація проєктів забезпечення житлом наших ВПО у м. Новомосковську та у м.Дніпро».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дрогобичі Львівської області звели перший в області швидкозбірний каркасний багатоквартирний будинок для внутрішніх переселенців (ВПО).