Депутата з Луганщини судитимуть за «відмивання» грошей на Закарпатті

Депутата з Луганщини судитимуть за «відмивання» грошей на Закарпатті

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, діючого депутата однієї з райрад Луганщини, який привласнив бюджетні кошти, виділені на ремонт доріг.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними слідства, обвинувачений розробив механізм протиправного заволодіння коштами з державного та місцевого бюджетів, виділеними для ремонту автомобільних доріг у Закарпатській області. Таким чином він завдав бюджету збитки на 9,5 млн грн.

Будучи директором фінансово-промислової групи, чоловік водночас мав вплив на ряд інших суб’єктів господарської діяльності. У їхніх документах він зазначав себе головним бухгалтером і забезпечував ведення фінансових питань одними й тими ж особами, наголосили у прокуратурі.

«Підприємець організував схему, за якою товариства брали участь у публічних закупівлях, подаючи тендерну пропозицію з заниженою вартістю. Обсяги виконаних робіт із поточних чи капітальних ремонтів на відрізках доріг Хустщини та Іршавщини підрядник завищував. Це було відображено у фальсифікованій звітній документації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отримані від оборудки кошти шляхом фіктивних фінансових операцій перераховували на розрахункові рахунки пов’язаних осіб, обертаючи таким чином у власність підприємця та його близьких родичів.

Встановлено також, що обвинувачений за незаконно отримані бюджетні кошти придбав у власність товариства автомобіль «Mercedes-Benz» GLS 400 за понад 4 млн грн. Згодом авто перереєстрували на його дружину. За клопотанням правоохоронців зараз воно знаходиться під арештом.

Фігуранта обвинувачують за фактами організації заволодіння чужим майном, підроблення офіційних документів, а також легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 4, 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

Досудове розслідування вели слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та УСБУ в Закарпатській області.

Нагадаємо, на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав бойові гранати.