Власенко про ситуацію у Кремінній: "Там люди фактично проживають у стані війни"

Власенко про ситуацію у Кремінній: "Там люди фактично проживають у стані війни"

У Сєвєродонецькому районі, за приблизними підрахунками, проживає до 100 тисяч осіб разом з російськими гастарбайтерами та розквартированими військовими рф. Найважча ситуація у Кремінній.

Про це в ефірі “Апостроф.TV” розповів керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

Оцінюючи реальну гуманітарну ситуацію в громадах району, Власенко умовно розділив його на три частини.

“Перша - це Попасна та Гірське, де більш-менш ситуація спокійна, але там найгірша ситуація з комунальними послугами. Там не дуже багато людей залишається. В основному всі послуги - від генераторів. По Гірському є інформація, що, в принципі газ є подекуди, електроенергію намагаються підключати. По Попасній жодних відновлювальних робіт не відбувається. Десь у місті близько 200 місцевих, дуже багато військових”, - розповів Власенко.

Більш-менш прийнятна ситуація, за його оцінкою - у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному.

“Якість роботи відновлювальні окупанти намагаються тут організувати. Показово їх роблять, на камеру. Мають шефи-регіони з рф. Є якісь успіхи, практично нормальна ситуація з газом. З перемінними успіхами є ситуація з водою та електропостачанням, з теплом більш-менш ситуація - тільки у Сєвєродонецьку. По Рубіжному мова про це взагалі не йде. По Лисичанську якісь роботи вони зараз проводять”, - пояснив керівник РДА.

В окрему категорію він виділив Кремінну, яка, фактично, є передовою, і поблизу якої тривають активні бойові дії.

“Там люди фактично проживають у стані війни. Кожен день перебої з електроенергією, з водозабезпеченням, з газозабезпеченням. Я так думаю, там у цьому плані ситуація найважча”, - вважає Власенко.

При цьому очільник РДА наголосив, що для президента рф путіна робота на нових окупованих територіях - один з напрямків його пропагандистської кампанії напередодні чергових виборів.

“Дуже багато інформаційних матеріалів у місцевих газетах, телебаченні, інтернеті. Все це вони використовують, щоб пропагувати ці вибори. Головні обіцянки від референдуму до місцевих виборів, від місцевих виборів до виборів путіна - зробимо інтернет, нові робочі місця, зробимо з Сєвєродонецька райську агломерацію”, - зауважив Власенко.

Нагадаємо, Власенко пояснив, чим важливі Сєвєродонецьк та Лисичанськ для окупаційних військ.