Сєвєродончанин став обличчям збору для військових “ОКО ЗА ОКО 3”

Сєвєродончанин став обличчям збору для військових “ОКО ЗА ОКО 3”

Фонд “Повернись живим” разом з компанією “OKKO” розпочали акцію “ОКО ЗА ОКО 3”, у рамках якої планують акумулювати для Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України 500 мільйонів гривень. У відеоролику акції знявся колишній журналіст, а тепер військовий із Сєвєродонецька Сергій Окішев.

Про це він розповів “Сєвєродонецьк онлайн”.

“Хлопці з проєкту “ОКО ЗА ОКО” та фонду “Повернись живим” шукали по бригадах ДШВ, хто би міг це зробити. Шукали саме людину, я думаю, з бекграундом. Тому що зараз багато служить журналістів, телеведучих, радіоведучих. І вийшли на пресофіцера 25-ї бригади, під командуванням якої я зараз служу. Мені дали наказ”, – поділився Сергій.

Він розповів про складнощі, з якими команда зіткнулася під час зйомок.

“Була ситуація цікава: ми їздили по всьому Ізюму, шукали місце. Вони хотіли контрове світло через зруйновану будівлю і щоб це виглядало природно. Ми шукали таке місце увесь вечір, потім дошукалися до того, що сонце просто сіло і ми втратили все світло, але локацію знайшли й на ранок ми просто стали з іншого боку будівлі та вже знімали не на сідаюче сонце, а на сходне”, – каже військовий.

Сергій також сказав, що відео переписували декілька разів, бо команда пробувала різні інтонації.

“Було не складно, але переписували декілька разів. Перші рази вони казали: не читай так, наче ти радіо чи телеведучий. Переписували й інтонацію. Але зараз у підсумку я чую, дивлюся, що взяли перший варіант, де була класична начитка”, – розповів він.

Крім того, Окішев був вражений професійністю команди та апаратури. На відео він говорить через балаклаву, каже, що раніше він так не записував голос.

“Це було трохи по-іншому. Голос тут писали на петличку через балаклаву. Зазвичай голос записують десь в тихому ізольованому місці, чіпляєш петличку чи якийсь ізольований мікрофон. А хлопці з “Повернись живим” хотіли записати саме ефект присутності на замороженому полі біля цієї зруйнованої будівлі. І саме мене в балаклаві. Вони не стали окремо перезаписувати голос, начепили цю петличку просто мені на бронік і все це записували в отакому форматі. Тобто коли на відео у мене з-під балаклави йде пара, там мороз, у мене й голос такий самий. Я так розумію, що на їхньому професійному обладнанні все це чутно”, – розповів Сергій.

При цьому сєвєродончанин зазначає, що голос у нього поставлений, бо він з 2012 року працював на радіо, потім на телебаченні. Проходив багато усіляких тренінгів.

Загалом, каже Сергій, це був гарний досвід та зізнається, що якщо покличуть, то буде зніматися ще. Тим паче, що мета цієї акції – збір саме на бригади ДШВ, в одній з яких він служить.

За інформацією фонду “Повернись живим”, в результаті збору 10 підрозділів ДШВ отримають 10 “Пульстронів” — комплексів розвідки та знищення вартістю 50 мільйонів гривень за один.

Півмільярда гривень забезпечать РУБАКи (роти ударних безпілотних авіаційних комплексів) ДШВ, зокрема безпілотниками різних типів, новими пікапами Mitsubishi L200, приладами нічного бачення для водіїв, автомобільними і портативними радіостанціями.

Щоб долучитися до збору, необхідно заправлятися на всіх АЗК “ОККО” брендовим пальним: 1 гривня з кожного літра Pulls 95 або Pulls Diesel автоматично переказується на допомогу ДШВ. Також можна зробити переказ на спецрахунок або донат на “банку”.

Читайте також інтерв’ю з Анною Анопченко: “Дівчина з білборду. Як лисичанка захищає рідну землю від загарбників”.