Нестача боєприпасів поставить Україну перед вибором територій на фронті – ISW

Нестача боєприпасів поставить Україну перед вибором територій на фронті – ISW

В Інституті вивчення війни вважають, що нестача боєприпасів змусить українські війська приймати рішення щодо пріоритетності певних територій фронту.

Про це йдеться у новому звіті ISW.

На думку аналітиків Інституті вивчення війни, нестача артилерійських боєприпасів та затримки в наданні допомоги від західних країн створюють невизначеність для планів українських військових.

Аналітики посилаються на розслідування з відкритих джерел, які вказують на те, що росія користується дефіцитом боєприпасів в Україні.

Водночас українська група аналітиків Frontelligence Insight повідомила, що російська федерація раніше створювала стаціонарні артилерійські вогневі позиції. Це відбувалося з кінця 2022 до початку 2023 року, коли нестача боєприпасів обмежувала можливості української армії.

У Frontelligence також зробили заяву, що російські війська почали концентрувати свою артилерію таким чином у січні 2024 року. І це є доказом нестачі артилерійських боєприпасів з боку України.

Повідомляється, що українські війська здатні зрідка завдавати ударів по артилерії росії, але їм бракує боєприпасів для ефективної та рівної боротьби. Відсутність контрбатарейного вогню з боку України робить неможливою оборону населених пунктів за допомогою української армії.

Наразі багатьом українським безпілотникам не вистачає дальності польоту для ураження численних російських артилерійських установок, розміщених на відстані від 15 до 24 кілометрів від лінії фронту.
 
Нагадаємо, що у звіті ISW за 29 січня було пояснення, як заява від відставку Залужного йде на користь росії. Зазначалося, що за допомогою чутків російська федерація продовжує свої інформаційні операції та активну пропаганду щодо стану внутрішніх українських справ.