Окупанти зібралися ремонтувати 3 залізничні мости на Луганщині

Окупанти зібралися ремонтувати 3 залізничні мости на Луганщині

Цього року окупанти хочуть відремонтувати у самопроголошеній «лнр» три залізничні мости, пошкоджені ракетними ударами.

Про це пишуть російські змі з посиланням на начальника луганської філії "Залізниць Новоросії", які придумали окупанти, Дениса Пашкова.

"На 2024 рік заплановано капітальний ремонт майже 13 км верхньої будови колії, проводитимуться будівельно-монтажні роботи з відновлення трьох мостів, пошкоджених ракетними ударами під час бойових дій", - сказав він.

Проте він не назвав, які та для чого – чи для вантажних перевезень, зокрема, озброєння, чи то для відновлення сполучення, яке відсутнє на окупованій території.

Як відомо, 31 травня 2023 року голова уряду росії Михайло Мішустін підписав розпорядження про створення федерального державного унітарного підприємства "Залізниці Новоросії", яке об'єднало залізниці Донецької та Луганської народних республік, Запорізької та Херсонської областей. Нове підприємство віднесено до ведення Росжелдора, його головний офіс розташований у Донецьку.

Нагадаємо, на тимчасово захоплених територіях Луганщини за майже 10 років окупанти знищили залізницю й не можуть відновити пасажирське сполучення.