Росіяни на сході б’ють хаотично з артилерії, щоб налякати людей, – речник “Сталевого кордону”

Росіяни на сході б’ють хаотично з артилерії, щоб налякати людей, – речник “Сталевого кордону”

На Лимано-Куп’янському напрямку російські війська збільшили кількість обстрілів. Вони хаотично б’ють з артилерії, намагаючись таким чином залякати місцеве населення.

Про це в ефірі ICTV повідомив помічник командира бригади “Сталевий кордон” Іван Шевцов.

“Ситуація на Лимано-Куп’янському напрямку за останній час суттєво не змінилася. Якщо говорити за період до нового року та зараз, то ворог більше активізувався на Лиманському напрямку”, – сказав він.

За його словами, погодні умови зараз дозволяють окупантам інтенсивно застосовувати як артилерію, так і ударні FPV-дрони та авіацію.

Шевцов також підкреслив, що на Лимано-Куп’янському напрямку ворог збільшив кількість обстрілів з 400-500 до 700-800 за добу: “Це каже про те, що у ворога немає нестачі боєприпасів”.

За добу росіяни на цьому напрямку також застосували 17 разів застосували дрони-камікадзе.

Помічник командира бригади повідомив, що українські війська використовують артилерійські боєприпаси виключно точково, а ворог здійснює артобстріли хаотично. Це через те, що росіяни мають більше боєприпасів.

Шевцов сказав, що окупанти таким чином просто залякують місцеве населення.

Нагадаємо, раніше начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомляв, що ворог не зменшує кількість БПЛА та броньованої техніки при штурмах на Луганщині.