Японія виділить $106 млн Україні – Reuters

Японія виділить $106 млн Україні – Reuters

Японія надасть 106 мільйонів доларів (15,8 мільярда ієа) на допомогу Україні. Офіційно про допомогу буде оголошено на конференції, яка відбудеться 19 лютого в Токіо.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що про цю інформацію повідомило видання Kyodo News.

Фінансування буде використано на реконструкцію в семи сферах, куди також входить сільське господарство та утилізація сміття.

Зазначено, що прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль мають намір взяти участь у конференції. Також на ній будуть присутні представники уряду та промисловості обох країн.

Варто додати, що Японія в грудні переглянула свої правила експорту зброї. В уряді заявили, що країна готуватиметься відправити ракети ППО Patriot до Сполучених Штатів.

Попри те, що Японія досі не може постачати зброю до країн, які перебувають у стані війни, таке постачання до США може принести користь Україні, посиливши спроможність Вашингтона надавати військову допомогу Києву.

Нагадаємо, що рівень підтримки України в Японії протягом двох років не падав нижче 73%. Також цьому 93% японців негативно ставляться до росії.