Сенат США наблизив голосування за допомогу Україні

Сенат США наблизив голосування за допомогу Україні

Сенат США наблизив остаточне голосування щодо законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню і проголосував за подолання останньої процедурної перешкоди.

Про це повідомляє Reuters.

"За" проголосували 67 сенаторів, 27 були проти.

Зазначено, що вісімнадцять республіканців підтримали законопроєкт після критики Дональда Трампа. Він заявив, що іноземна допомога має існувати у формі позики. Крім того, колишній президент США викликав обурення як в Америці, так і за кордоном, заявивши, що заохочуватиме агресію проти союзників по НАТО, які не платять свої внески альянсу.

Після ухвалення Сенатом законопроєкт буде переданий до контрольованої республіканцями Палати представників, де на нього чекає невизначене майбутнє.

Наступним кроком має стати голосування, для якого потрібна підтримка щонайменше 51 законодавця.

Очікується, що голосування відбудеться впродовж найближчих днів, адже за правилами, має пройти не менше 30 годин після припинення дебатів.

Нагадаємо, що він вмістить у собі $61 млрд для України, $14 млрд для Ізраїлю і $4,83 млрд на підтримку партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Тайвань.

Він також передбачає 9,15 мільярда доларів гуманітарної допомоги цивільним особам у Газі та на Західному березі, Україні та інших зонах конфлікту по всьому світу.

Нагадаємо, що Дональд Трамп погрожував союзникам по НАТО. Він заявив, що "заохотить" росію щодо агресії проти них через не виконання фінансових зобов'язань.