В уряді запланували системний аудит фонду, придатного під житло для ВПО

В уряді запланували системний аудит фонду, придатного під житло для ВПО

Фонду державного майна доручили підготувати перелік гуртожитків в областях у рамках підготовки урядової стратегії забезпечення житлом переселенців.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

У міністерстві зазначили, що під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук відбулася нарада з питань житла для ВПО.

Учасники обговорили розробку урядової Стратегії забезпечення житлом ВПО на 2025-2030 роки. Зокрема, йшлося про те, що для комплексного розв’язання цього питання необхідно провести системний аудит житлового фонду.

“Це дасть змогу визначити об’єкти державної власності, що розташовані на територіях відповідних областей і можуть бути придатні для тимчасового проживання переміщених осіб”, - йдеться у повідомленні.

За результатами наради Ірина Верещук доручила Фонду держмайна підготувати перелік гуртожитків в областях та надати список центральним органам виконавчої влади (балансоутримувачам) та місцевим органам влади.

Надалі вони мають спільно проаналізувати об’єкти та визначити, які з них можна передати до комунальної власності. Координаційним центрам підтримки цивільного населення при обласних адміністраціях доручили створити робочі групи, які опікуватимуться зазначеними питаннями.

Нагадаємо, парламентська тимчасова спеціальна комісія з питань захисту ВПО запропонувала регіональній та місцевій владі посилити роботу щодо формування фондів житла та інвентаризації об’єктів нерухомості для проживання переселенців.