Австралія надасть $32 млн на закупівлю військових засобів для України

Австралія надасть $32 млн на закупівлю військових засобів для України

Напередодні другої річниці жорстокого повномасштабного вторгнення росії уряд Австралії надасть грант у розмірі $32,4 млн (50 млн австралійських доларів) Міжнародному фонду для України, безпосередньо підтримуючи закупівлю пріоритетних військових засобів.

Про це повідомляє уряд країни.

Він нагадує, що Міжнародний фонд для України адмініструється Міністерством оборони Великої Британії. Він використовує внески міжнародних партнерів для закупівлі пріоритетного військового обладнання для України та забезпечення безперервного постачання військової підтримки – летальної та нелетальної – до 2024 року та надалі.

"Австралія залишається непохитною у своїй відданості підтримці України та українців, які захищають свій народ, свою територію та свій суверенітет. Оголошений сьогодні внесок збільшить загальну підтримку Австралії Україні приблизно до $960 млн, включаючи $780 допомоги Збройним силам України", - йдеться у повідомленні.

Окрім матеріальної та фінансової підтримки, Сили оборони Австралії тренують українських військових у рамках розширеної місії у Великій Британії. Австралійський літак E-7A Wedgetail також надає свої унікальні можливості Німеччині, щоб допомогти захистити життєво важливі міжнародні ворота військової та гуманітарної допомоги в Україну. 

"Австралія знову закликає Росію негайно вийти з території України, а Білорусь припинити підтримувати безглузду війну", - наголошує уряд.

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за внесок у розмірі $32,4 млн доларів США млн для зміцнення обороноздатності України.

"Австралія демонструє свою відданість захисту свободи, життя та міжнародного порядку, що є правильним вчинком для всіх вільних націй на всіх континентах", - зазначив він.

Нагадаємо, станом на жовтень 2023 року Австралія з 24 лютого 2022 року надала Україні 20 000 боєприпасів, 70 бронетранспортерів M113AS4, 20 легких броньованих машин Bushmaster, 14 ударних безпілотників Switchblade, 30 000 протитанкових ракет Javelin.